fbpx

Ervaringen van cursisten

 

In 2011 ben ik begonnen met het geven van Spaanse les. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan met het lesgeven aan zowel kinderen als ook volwassen.

Het niveau van mijn cursisten wisselt: van beginner, tot leerlingen met een basiskennis van de Spaanse taal. Hieronder leest u de referenties van cursisten:

 
 
Beth

“My children aged 15 and 13 have studied with 123Spaans for nine years now. They have improved their level of Spanish grammar, and we as parents are happy with this. However, the children love history and Hispanic cultures. Some days are also extra fun with games, cooking or sport. There are also exams from time to time to check their level and to check if extra work is needed in one or more areas. 123Spaans is a terrific way to learn Spanish!”

 
Lex

“Mabel heeft ons en onze kinderen in korte tijd de basis van het Spaans bijgebracht voordat we voor werk tijdelijk naar Zuid-Amerika zijn verhuisd. Haar vrolijke aanpak heeft voor ons uitstekend gewerkt!”

 
 
Monique

“Mabel is een enthousiaste lerares met passie voor haar vak. Ze sluit heel goed aan bij het niveau dat de leerling heeft. Ze maakt de lessen op maat en zoekt of maakt er materiaal bij dat inspirerend en leuk is en past en aansluit bij de leefsituatie van de leerling. Tijdens de lessen spreekt ze zoveel mogelijk Spaans, wat je uitnodigt om in het Spaans te zoeken naar een antwoord. Door haar stimulerende en accepterende houding ben je niet zo bang om fouten te maken.

Mabel neemt de tijd voor je en heeft altijd ruimte om je vragen te beantwoorden. Kortom het is echt een genoegen om van haar Spaans te mogen leren.”

 
Irene

“Mabel heeft een hele rustige en duidelijke manier van les geven. Het feit dat haar moedertaal Spaans is, maakt dat je op een zeer natuurlijke wijze met elkaar communiceert. Daarbij geeft ze je veel durf en vertrouwen om te praten. Ik heb altijd veel plezier beleefd aan de lessen en veel geleerd.”

 
Gert

“Mabel is een enthousiaste docente. Wat me aanspreekt in haar manier van lesgeven is dat ze de de leerstof steeds weet te verbinden met de praktijk van het dagelijks leven. Hierdoor zijn de lessen nooit saai, maar juist levendig. Door (vrijwel) vanaf het prille begin (bijna alleen maar) Spaans te spreken is het ‘hard werken’. Mabel is echter heel ondersteunend en bemoedigend in dit proces en houdt ook oog voor wat je als leerling nodig hebt: soms staat ze op de rem, soms daagt ze uit.

Haar vrolijkheid en gevoel voor humor zorgen voor een prettige sfeer tijdens de lessen. Het boek ondersteunt het leerproces goed.”

 
Ron

“Ik heb al meerdere keren een cursus gevolgd door middel van privé lessen, maar ik moet zeggen dat de privé lessen met Mabel er ver boven uit steken. Tijdens het intake gesprek kon ik aangeven wat mijn behoeftes waren en daar houd Mabel heel goed rekening mee en past de cursus aan op jouw niveau. Soms heb je onderdelen waar je wat meer moeite mee heb, waar dan met heel veel geduld van Mabel extra aandacht aan wordt besteed. De lessen worden gegeven op een duidelijke, begrijpbare en gezellige manier.

Mabel stimuleert en motiveert je tijdens de lessen om nét dat extra stapje te maken die je soms nodig hebt. Een cursus volgen bij 123spaans is wat mij betreft een echte aanrader.”

 
Jacques

“Voor mijn vakantie naar Peru heb ik Spaanse les bij 123Spaans gevolgd. Mijn taal kennis was bij aanvang 0 maar na 15 lessen kon ik me redden in een Spaanstalig land.

Mabel is een hele fijne lerares, de lessen zijn zeer persoonlijk en worden aangepast naar wat je zelf wilt leren. Wil je graag persoonlijk en op je eigen tempo Spaans leren dan is 123Spaans het juiste adres.”

 
Bertine Folmer

“Sinds een jaar leer ik de Spaanse taal bij 123 Spaans. Mabel zorgt ervoor dat er een goede afwisseling is tussen het bespreken van de les en de taal spreken. Zo leer ik iets vertellen in het Spaans, maar ook leer ik om vragen te stellen wanneer een ander iets vertelt. Extra leuk is dat Mabel ook vertelt over de gewoonten van haar geboorteland. Dat gebeurt dan uiteraard in het Spaans. Naast de goede manier van les krijgen, is er altijd sprake van een fijne, prettige sfeer. Ik beveel daarom Spaans 123 van harte aan! ”

 
Cursist J

“Ik volg Spaans omdat ik geïnteresseerd ben in de Spaanse taal en in de cultuur. Sinds vorige jaar volg ik Spaans bij Mabel 123Spaans. Hiervoor heb ik een aantal jaar les gevolgd bij een Volksuniversiteit.
Doordat er niet genoeg aanmeldingen waren voor het nieuwe cursusjaar , kwam het Spaans te vervallen.
Ik ben gaan zoeken op internet en kwam toen bij 123 Spaans uit.

Ik heb dit jaar veel geleerd van Mabel. Zij sluit aan bij jouw niveau en ze geeft leuk en vooral gevarieerd les met veel humor. Ieder keer krijg je huiswerk mee voor de volgende les. Dit huiswerk is goed te doen en geeft niet teveel belasting naast je werk. Er wordt in kleine groepen les gegeven, waardoor je veel Spaans hoort, leest en spreekt.
Ook is het mogelijk om online les te krijgen.

Daarnaast is zij Native speaker en wordt er veel in het Spaans gesproken. Dit maakt dat je snel aan de Spaanse klanken went en je een goede uitspraak hoort en krijgt. Bovendien weet Mabel zelf hoe het is om een andere taal te leren en wat je nodig hebt om dit onder de knie te krijgen.
Ik heb in al die jaren nooit zoveel Spaans gesproken, als dit jaar.”

 
Carin

“Mabel is een zeer enthousiaste lerares. De lessen zijn duidelijk, leerzaam en erg leuk.
Tijdens de lessen spreek je zoveel mogelijk Spaans. Wat ook fijn was dat de lestijden in overleg gepland konden worden. Ook de Corona-crisis vormde geen beletsel via Skype konden de lessen gewoon doorgaan. Kortom wanneer je Spaans wilt leren is Mabel een TOPPER!!!

 
Hanneke

“Over de individuele lessen Spaans die ik volg bij Mabel ben ik heel enthousiast en beveel ik dan ook van harte aan. Als docent is zij deskundig en sluit zij goed aan bij de vraag en het niveau. Zij stimuleert maar legt geen druk. De lessen zijn leerzaam en gezellig. Leuk is ook dat zij vanwege haar achtergrond veel weet van zowel de Zuid-Amerikaanse als de Spaanse cultuur wat de lessen extra levendig maakt. Het boek dat gebruikt wordt is een goede ondersteuning en structuur."